Αρχική

Την 20η Φεβρουαρίου 2022 έλαβε μέρος έκτακτη διαδικτυακή συνέλευση των Δ.Σ. Ελληνικών Συλλόγων Αστρονομίας με θέμα τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω COVID-19 και επηρεάζουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της 14ης πανελλήνιας εξόρμησης ερασιτεχνών αστρονόμων στον Δρυμώνα Θέρμου.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η διεξαγωγή της στις 29-30-31 Ιουλίου 2022.

Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας“Ηρακλής” έχει αναλάβει την διοργάνωση της 14ης Π.Ε.Ε.Α., που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2022 σε ελατόφυτα ορεινά πλατώματα, με υψόμετρο 1200 μέτρα, βόρεια του Δρυμώνα Θέρμου Τριχωνίδας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο τοπικός πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής, έχουν ενθουσιαστεί με την εκ νέου ανάληψη της ΠΕΕΑ και περιμένουν να συναντήσουν πάλι τους ερασιτέχνες Αστρονόμους από όλη την Ελλάδα.

Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες τόσο στο επίπεδο του σχεδιασμού, όσο και σε επιχειρησιακό. Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για την εξέλιξη των προετοιμασιών. Το site της αστροεξόρμησης ήδη έχει πληροφορίες για τον χώρο παρατήρησης, Workshops, χορηγούς, τα καταλύματα, τα αξιοθέατα της περιοχής, τις διαδρομές (πεζοπορικές – ποδηλατικές – ορειβατικές, κ.α.), τους διοργανωτές και πολλά άλλα.

Η Αστρονομική εταιρεία μας, καθώς και η δημοτική αρχή, θα κάνουν και πάλι ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διοργανωθεί μια ακόμη άρτια ΠΕΕΑ, με ασφάλεια και με σκοπό την ικανοποίηση όλων των επισκεπτών.

Να ευχαριστήσουμε τον Σταμάτη Καλαμιώτη για την όμορφη φωτογραφία του με Drone από την 12η ΠΕΕΑ στον Δρυμώνα.

Η φωτογραφία background είναι του γαλαξία Μ33, μια συνεργασία του Μπακολίτσα Κώστα με τον Σπύρο Αρέθα.