Οι διοργανωτές

Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας όπως είναι γνωστό έχει αναλάβει την διοργάνωση της 14ης Π.Ε.Ε.Α., όπου θα διεξαχθεί στις 17-19 Ιουλίου 2020. Η εταιρεία μας προωθεί την αστρονομία στη Δυτική Ελλάδα με ομιλίες από διεθνούς φήμης Αστροφυσικούς και άλλους επιστήμονες. Σιμόπουλος, Τραχανάς, Μαρκεζίνης, Μπουραντάς είναι μερικοί από τους επιστήμονες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδρύθηκε το 2000 και πραγματοποίησε εκδηλώσεις και παρατηρήσεις με τηλεσκόπια σε όλη την Δυτική Ελλάδα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει σκοπό να συνεχίσει την διάδοση και την διάχυση των γνώσεων των θετικών επιστημών και της αστρονομίας, (όπως διοργάνωση ομιλιών, εξορμήσεων, αστροπαρατήρησης, σεμιναρίων), όπως με μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο εφάρμοσε ο αείμνηστος Θύμιος Παπαναστασίου, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της αστρονομικής εταιρείας.
Πρώτη μέριμνα της αστρονομικής εταιρείας είναι να οδηγήσει πρωτίστως την Αστρονομική Εταιρεία στην επιτυχή διοργάνωση της Πανελλήνιας εξόρμησης ερασιτεχνών αστρονόμων, που θα γίνει στον Δρυμώνα – Θέρμου – Τριχωνίδας, στον νομό της Αιτωλοακαρνανίας, 9-11 Ιουλίου 2021.

Στην Οργανωτική Επιτροπή εκτός από τα μέλη του νέου Δ.Σ. και του παλαιού Δ.Σ., που δεν είναι στο νέο, θα συμμετέχουν και οι:   (η Λίστα θα ενημερώνεται καθημερινά)

Παπαδογεώργου Κατερίνα, Φυσικός Καθηγήτρια Δ.Ε.

Αρβαλής Γιώργος, υπεύθυνος των “οδηγών” για την Στερεά Ελλάδα


Καλλημέρη Γιάννα, Συμβούλος Δήμου Θέρμου

Κωστακόπουλος Νίκος, Εντεταλμένος Συμβούλος Δήμου Θέρμου


Κουρκούτας Γιώργος, Ασφαλιστικός Πράκτορας.


Μισιρλής Βασίλης, Φοιτητής – ερασιτέχνης αστρονόμος – αστροφωτογράφος