Κατηγορίες
Αρχική

Ανάληψη διοργάνωσης της 14ης ΠΕΕΑ από την Α.&Α.Ε.Δ.Ε. “Ηρακλής”

Χρονική μετάθεση διοργάνωσης – (14η ΠΕΕΑ) Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων στο Δρυμώνα Θέρμου λόγω COVID-19.

Την 28η Φεβρουαρίου 2021 έλαβε μέρος έκτακτη διαδικτυακή συνέλευση των Δ.Σ. Ελληνικών Συλλόγων Αστρονομίας με θέμα τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω COVID-19 και επηρεάζουν την διοργάνωση της 14ης πανελλήνιας εξόρμησης ερασιτεχνών αστρονόμων στον Δρυμώνα Θέρμου.

Διατυπώθηκαν εύρος πρακτικών δυσκολιών και κινδύνων που προκύπτουν ή μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση διοργάνωσης των εκδηλώσεων τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, οι δυσκολίες που αναφέρθηκαν είναι η εύρεση πόρων – χορηγών, εύρεση και δέσμευση εθελοντών, το αμφίβολο πλαίσιο των μέτρων που θα ισχύουν από τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα όπως το αν θα επιτρέπονται εκδηλώσεις άνω των 500 ατόμων αλλά και η αμφιβολία αν θα υπάρχει συμμετοχή, σε περίπτωση εν τέλει διοργάνωσης εν μέσω πανδημίας. Αναφέρθηκε η ευθύνη του διοργανωτή συλλόγου και ο κίνδυνος αναβολής της εκδήλωσης σε περίπτωση κρούσματος είτε στους συμμετέχοντες είτε στην οργανωτική επιτροπή ή τους εθελοντές καθώς και η επιθυμία των συλλόγων να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις όταν θα αρχίζει να επανερχόμαστε στις προ – COVID-19 συνθήκες.

Στις παραπάνω δυσκολίες και στην πρόταση μετάθεσης της διοργάνωσης για το 2022, υπήρξε ομόφωνη αποδοχή από όλους τους παρευρισκόμενους συλλόγους αστρονομίας.

Θα εκτιμηθεί ξανά η κατάσταση τον φθινόπωρο του 2021.

Οι φόρμες συμπλήρωσης για την συμμετοχή σας στην διοργάνωση, για την παρουσίαση κάποιου Workshop η ομιλίας από εσάς καθώς και η συμμετοχή σας σαν εθελοντής στην διοργάνωση είναι έτοιμες.

Αρκεί να ανατρέξετε στο menu και να επιλέξετε το αντίστοιχο θέμα.

Ιούλιος 2022, Δρυμώνας Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *